İNGİLİZ DİLİ EĞİTİMİ ABD

Dr. Davidson Görevine Başladı

02.11.2022 17:29

Amerika Birleşik Devletleri English Language Fellowship programı kapsamında 2022-2023 akademik yılında Yabancı Diller Eğitimi Bölümünde misafir öğretim üyesi olarak çalışacak Dr. Chad Christopher DAVIDSON 2 Kasım 2022 tarihi itibariyle görevine başladı.

Bölümümüzün ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine English Language Fellowship programı kapsamında Amerikalı bir öğretim üyesini misafir etmek üzere yaptığı başvuru neticesinde Dr. DAVIDSON Muş’a geldi ve çalışmalarına başladı. Muş Alparslan Üniversitesi, bu kapsamda 2022-2023 akademik yılında Amerikalı bir akademisyen misafir eden Türkiye’deki 10 üniversiteden biri oldu.

Zorunlu İngilizce hazırlık programı ve İngilizce öğretmenliği lisans programında dinleme, konuşma ve sesletim üzerine derslere girmeye başlayan Dr. DAVIDSON, uzun bir sürecin ardından Muş Alparslan Üniversitesinde olmaktan dolayı heyecanlı olduğunu ifade ederken geliş sürecinde resmi süreçlerin takip edilmesi noktasında emek harcayan Dr. Öğr. Üyesi Yusuf ÖZTÜRK ve Dr. Öğr. Üyesi Sabahattin YEŞİLÇINAR’a teşekkür etti.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esin KAYA, Dr. DAVIDSON’ın göreve başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bunun özellikle İngilizce öğretmenliği programı öğrencilerinin gelişimine önemli katkıları olacağını söyledi.

Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yusuf ÖZTÜRK, uzun bir süreç sonunda Dr. DAVIDSON’ın görevine başladığı ve derslerinin yanında konuşma kulübü etkinlikleriyle de öğrencilerimize ve akademisyenlerimize katkıları olacağını ifade etti. İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sabahattin YEŞİLÇINAR da Dr. DAVIDSON’ın göreve başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve önümüzdeki akademik yılda da yabancı bir öğretim üyesini misafir etmek için çalışmalar yürttüklerini belirtti.