İNGİLİZ DİLİ EĞİTİMİ ABD

Dr. Öztürk'e En Başarılı Tez Ödülü

19.12.2023 07:37

Dr. Öğr. Üyesi Samed Yasin ÖZTÜRK, 97.Yıl En Başarılı Doktora Tez Ödülü Yarışmasında ikinci oldu.

Dr. Öğr. Üyesi Samed Yasin Öztürk, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalında tamamladığı 7 Ekim 2022 tarihinde savunduğu “İngilizce Öğretmeni Adaylarının Uzaktan İş Birliği Aracılığıyla Kültürlerarası İletişim Yeterliliği ve Küresel Vatandaşlık Eğitimi” başlıklı doktora teziyle 97.Yıl En Başarılı Doktora Tez Ödülü yarışmasında ikinciliğe layık görüldü.

Dr. Öztürk, Prof. Dr. Gonca YANGIN EKŞİ danışmanlığında yürüttüğü doktora tezinde küresel vatandaşlık eğitimi temalı bir uzaktan iş birliği projesi aracılığıyla Türk İngilizce öğretmeni adayları arasında kültürlerarası iletişim yetkinliğinin teşvik edilme düzeyini ve katılımcıların uzaktan iş birliği deneyimlerini ve uzaktan iş birliği ve küresel vatandaşlık eğitiminin İngilizce sınıflarına ve İngilizce Öğretmenliği programlarına entegrasyonu hakkındaki görüşlerini ortaya çıkarmayı amaçladı. İki ay süren uzaktan işbirliği projesinde dört farklı ülkeden katılımcılar yer aldı. Dr. Öztürk’ün doktora çalışması sonucunda, uzaktan iş birliğinin katılımcı Türk İngilizce öğretmeni adaylarının kültürlerarası iletişim yetkinliklerini büyük ölçüde desteklediğini ortaya koyuldu.

Gazi Üniversitesinde yapılacak olan ödül töreninde ödülünü alacak olan Dr. Öztürk’ü tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.